Vart tog världen vägen?


Jag har ännu en gång tappat fotfästet. Vad är det som är så farlig med det riktiga världen? Ingen aning faktiskt..
Hur länge har jag samlat på mig allt det här?
Har allt samlats på hör för att jag en gång skulle snubbla över allt som så många gånger hänt.
Jag antar det.

Att få den här känslan av att inte orka. Av att inte vilja. Av att inte leva.
Depressionen som alltid tar kål på mig även om den bara finns där en liten stund.
Som jag för ett tag sedan sa, jag jämför mitt liv med ett glas. Och nu blev det en ny spricka i det, bara den inte spricker.
Jag började känna det uppe i Hälsingland redan igenom att jag började tänka tillbaka på jobbiga saker som har hänt mig i livet. Det är så sjukt många händelser både små och stora som har gjort att jag har skadat mig själv eller tagit till droger för att åter igen lägga det bakom mig för ett litet tag.
Men det funkar inte med drogerna längre, det märkte jag ju medans jag fortfarande höll på med det, inte heller funkar det att skada mig själv.
Jag kan kämpa bort dom tankarna och se att det faktiskt inte blir bättre av det, men vad hjälper för att ta mig upp ur det svarta jävla hålet där jag nu sitter?
Vi får se vad det blir för en show inom dom närmsta dagarna, har jag tur så släpper det.

Jag har en fruktansvärt lång lista med saker som Martin gjorde mot mig som har tryckt för hårt mot kanten av glaset, även det fruktansvärda händelsen som inträffade i närheten av Nossebro.
Hur  kan människor göra så hemska och sjuka saker emot varandra?
Är det en kåt känsla att ha makt över en annan människa fullständigt, någon som absolut inte kan försvara sig mot allt?
Jag menar ungefär som att många poliser t.ex tänder på att använda den där maktmissbruken, jag tror helt klart att dom tänder på det. Nu drar jag inte alla poliser över samma kant då det faktiskt finns bra sådana också.
Men dom personerna som måste ha den där makten blir otroligt frustrerade när dom tappar den, om det bara är för en liten stund, och då tar dom till helt andra medel för att vinna tillbaks den.
Och då inte på ett snällt sätt utan i ren panik dom värsta medel dom kan. Om dom använder att använda våld för att få den tillbaks så blir en del ångerfulla och börjar skada sig själva framför den personen dom har slagit och gråter för att den ska tycka synd om den.
Det är så dom märker att dom har makten igen och personen instäng i en liten box framför sig.
Så gör dom för att behålla den framför dom och låtsas att vara ledsen på riktigt.

Den jag pratar om som slår är Martin men själva makt grejer det är alla dom som behöver den över en person som dom anser försvarslösa.
Jag va försvarslös.

En sådan sak är ingenting man glömmer, jag glömmer inte heller att när det tog slut där så va det enda jag fick med mig mina mediciner. Jag hade inte en möbel, inga fotografier. Absolut ingenting.
Jag har inte orkat med en rättegång men jag undrar om man inte kan ordna en nu.
Det är det jag och min Case Manager ska ta reda på när hon kommer tillbaks.
Nu jävlar är det revansch men inte på ett elakt sätt utan ett rättvist. Hur ska jag annars kunna släppa det? Jag tror faktiskt inte att det går. Men jag vet inte heller ifall jag ens skulle kunna vinna en rättegång men det finns många vittnen, bilder hemifrån och även bilder som polisen tog.
Det måste gå.

Men nu ska jag ta en dusch, försöka få en del att rinna av mig eftersom jag fått lindrat den ångest jag har just nu.
Så frågade även Emsan ifall jag ville hitta på något och det kan även hjälpa en del för stunden.
Håller tummarna i alla fall..


Ha en bra Lördag!

Tvär stopp!!



Usch, kom hem idag ifrån en fantastisk vecka i Järvsö i sköna Hälsingland.
Vi har träffat släktingarna som bor där uppe i dom närmsta trakterna där och varit ute på saker i stort sett varje dag faktiskt.
Vi hade ju en helt kanon avslutning på Torsdagen med grillning. Det va ju vi 8 som bodde i stugan som hade hand om det.
Det va mammas kusin och hans familj dom är ju 6 personer i familjen, sen så va det min morfars bror med fru och så kom mammas syster och hennes man. Så allt som allt va vi ju 18 personer där 7 stycken va barn. Och jag måste säga att det va riktigt bra att det fanns en dörr till tv-rummet där barnen kunde vara och leka för dom levde verkligen loppan där inne. Hade blivit lite mycket att ha dom springande runt i samma rum som oss andra för det hade blivit lite mycket för öronen om man säger så..
Men det va riktigt roligt.
Igår va det ju mest att åka runt och fika hos dom vi skulle säga hejdå till och så blev det ju en del packning och lite annat.
Jag själv fick träffa Sanna igår som är Marlenes lillasyster. Vi har inte setts sedan jag va ungefär 15år tror jag, minns att jag sprang ut och tjuvrökte och fått en bok med tjej-snusk. Är helt hundra på att det va då vi sågs sist.
Men jag fick i alla fall en jättetrevlig kväll hos henne, hon hade en annan tjejkompis som gick lite innan mig.
Vi drack vin och pratade om lite allt möjligt.
Så det va ett jättebra avslut på min resa och Sanna skulle försöka höra av sig när hon är här neråt trakterna vilket är väldigt snart. Så får vi se om hon har tiden då.

Men jag är så förbannat slut och har ont i hela kroppen efter den jävla bilresan. Fått så jävla ont i ryggen och det känns enda ut mot njurarna. Fy i helvete!
Så jag skriver ner lite kort dag för dag ifrån veckan som har gått i ett inlägg imorgon och lite andra små saker som jag har missat.

Så nu ska jag hoppa i säng och sätta på den senaste Varg Veum filmen och så kommer jag med all säkerhet somna ganska snart.
Sov gott allihopa så


Shopping i Bollnäs.


Idag har varit en väldigt skön dag.
Vi började i förmiddags med att åka till Bollnäs. Letade runt lite i affärer efter saker och ting.
Jag hade endast tänkt köpa mig en till "pippi-tröja", tror ni det blev någon?
Nej så blev det minsann inte.
Först gick vi in på Åhlens. Där hittade jag inte ett skit, vi gick till leksakerna och där låg alla barbapapa figurerna som kramdjur, jag och mamma va framme och kände lite på dom.
Efter att vi gått där ifrån fick vi syn på en annan affär som lockade.
SÅFIN hette affären, det fanns massa fina kläder och märken av bland annat Anna Li, Filippa K, Desigual m.m, och på REA!
Det va va 50 procent på nästan allt och endel va det 30 på, basplaggen gick för ordinarie pris.
Men vi kikade runt där inne och då fick jag se den, en jeans klänning med massa fina färglada stycken i av märket Desigual. Nog ett av dom vackraste plaggen jag har skådat. Jag provade den och det kändes som att den va gjord för mig, enbart mig.
Jag kikade ut ifrån provrummet och fick ropa på mamma och mormor som stod längre bort i affären för att visa klänningen och tog mig en liten spinn. Mormor sa att jag absolut skulle köpa den.
När jag gick in i provrummet igen och speglade mig lite till med klänningen på så kikade en av butikspersonalerna in och sa att den va verkligen skitsnygg på mig och att den passade riktigt bra.
Det kändes som det låg en del sanning i det men sen vet man ju också att det är rätt mycket försäljningsteknik som dom kör med.
Ett riktigt klipp blev det i alla fall då klänningen från början kostade 1400 och jag fick den för halva priset, har nog aldrig gjort en sån kanon affär. Inte som jag kommer ihåg i alla fall.
Mamma köpte ett par byxor och någonting mer som jag inte kommer på vad det va just nu.
När vi va klara där gick vi vidare förbi någon liten klädaffär där ingen hittade någonting och efter det till Lindex.
Där hittade Limpan båda byxor, t-shit och snygga armband. Jag själv köpte bara en extra bikiniunderdel med tanken på att man alltid borde ha 2 par då det inte är bra att ligga i blöta badkläder om man ska sola efter, man kan bli sjuk har min farmor lärt mig och som tydligen har fastnat.
Sen blev det inte så mycket mer shopping idag.
Istället åkte vi hem till morfars syster Hjördis där vi fikade och lite så. Jag har inte varit där på flera år och det va inte direkt att hon kände igen mig heller utan visste ju bara att jag va min mammas dotter.
Hon hade i alla fall kvar hennes hund Goofy som hon hade sist då jag va där. Han är 11 år nu och ser jätte gammal och skruttig ut, hostade gjorde han också.

Sen har det bara varit lugnt, vi åkte ner och fiskade sen sen eftermiddag i Ljusnan. Vi både kastade och kastmetade. Jag körde på mitt spö med den lila rullen och använde även ett av mina nya drag när jag kastade. 3 abborrar fick jag varav en vi tog upp och grillade här i stugan.
Så det va en lyckad fiske kväll för min del i alla fall.

Nu dom senaste timmarna har folk börjat gå och lägga sig, klockan är natten nu och jag ska också sova. Limpan och Albin va förresten med i Alingsåstidningen idag, dom va där och gjorde ett repotage i förra veckan eftersom dom har varit på ett fotbolls läger nere i Malmö. Dom blev tränade av Milans tränare. Det är han som tränar Zlatan i Italien. Det va ett träningsläger där massa små killar och tjejer ifrån hela Sverige fick kämpa under 5 dagar i hettan. Är man fotbolls tokig så är man, men det va stort.
Så sleep tight my friends.

Förresten så vann jag igen på den 4:e lotten som jag lämnade in idag fast vinsten va inte på 30 kronor nu utan 60. Jag har verkligen aldrig varit med om en sån jävla tur och folket här tycker det är riktigt häftigt också. Jag har aldrig hört att någon har vunnit på 5 skraplotter på raken som jag nu har gjort heller. Flax jag har.

Järvsö


Har jobbat som fan dom sista två veckorna, känner att jag både har fått ont i ryggen och knäna.
Ska inte vara kvar så länge till dock för jag ska försöka komma in på bemanningsföretaget i Göteborg så jag får mitt truckkort, bättre betalt och en helt annan sorts arbete.

Men nu, nu är jag uppe i Järvsö, Lillbabs stad. Det är lika skönt varje sommar man kommer hit, kändes som att det va igår jag va här trots att det va 2007.
Vi åkte 6 ifrån Alingsås igår och kom fram hit runt 13, och jag måste säga att 7 timmar i en bil kan bli rätt så påfrestande ibland. Jag sov dom 2 första timmarna tills vi kom till Örebro där vi gjorde första stoppet och åt frukost på McDonlands.
Efter det gjorde vi bara ett stopp till lite utanför Alfta tror jag det va. Tydligen har mamma och dom stannat där i alla år och det har ju gått vidare i våran familj också att göra det.
Sen kom vi fram i alla fall till Järvsö och det ser likadant ut och det känns som att det va igår man va här, men det är förbannat fint.
Stugan vi har hyrt är grymt fin och jättestor. En okej hall, ett jättestort öppet kök med 2 matbord och så fanns det en öppen spis och grejer. Grym spis också som man har någon jävla kontroll liknande grej för att sätta på plattor och grejer. Innanför det va det ett allrum. Så hade vi även ett JÄTTESTORT badrum här nere. Helkaklat, 2 duschar och en bastu. Fin fina grejer.
I hallen fanns en spiraltrappa till övervåningen där det fanns 2 sovrum där det fanns 2 våningssängar där undervåningen va en dubbelsäng och över enkel.
Det ena va ett lite mindre rum där min mamma å Limpan sover i plus min morbror Tony och våra kusiner Oskar och Ida.
Jag sover i det andra med min mormor å morfar så jag har en alldeles egen dubbelsäng. För jävla gött måste jag säga.
Det finns även en liten toalett där uppe.
Men det mesta vi gjorde igår va att handla, åka runt lite och kollade läget. Vi visade min Ida, som är yngst av kusingerna, här utsikten ifrån berget där man kan se över hela stan och allting runt omkring. Hon har ju aldrig varit här uppe, och Oskar har ju inte varit här sedan han va ca 4 år eller något.
Sen gick vi och la oss tidigt som fan.

Idag har vi däremot gjort lite saker.
Vi åkte in till Ljusdal och kollade lite, det va ju knappt ingenting öppet eftersom det är Söndag och här uppe är det ju inte direkt stort, men vi åkte till Dollars i alla fall och handlade lite smått.
Så åkte vi runt lite mest.
Senare åkte jag och mamma, Limpan och mormor å morfar till mammas kusin Janne och hans familj.
Den yngsta grabben Melvin va inte ens året då jag va här sist och idag när jag såg honom så va han jättestor kille, 4 hela år och allt, riktig charmknutte måste jag säga.
Dom 3 andra Mie, Meja och Mirelle har också blivit jättestora. 
Han är ju 4:e barnet i familjen och tro det eller ej så är det ett till på väg. Jättestor kula hade Marlene fått, jätte fin va den och bebisen är beräknad att ploppa ut om 3 veckor.
Nu får nog Janne bygga ut lite för att han, Marlene och alla barnen ska få plats.
Efter det så har vi varit ute och gått några gånger.
Jag har haft en jävla flax på skraplotter förresten, köpte en skrap bingo igår och vann 30kr på den och bytte in den mot en ny lott idag och så vann jag även 30 på den, så bytte jag igen och samma sak fick jag på den. Så imorgon blir det att byta den emot en ny lott också så kan man ju alltid hoppas på att man vinner något lite större än 30kr.

Imorgon tror jag att vi ska åka till Bollnäs för att hälsa på mer släktingar och kolla lite affärer. Jag måste ha en till bikiniunderdel för man kan inte bara ha en. Och den måste ju passa till överdelarna jag har. Men jag har sett en lila och en likadan turkos på Lindex så jag tror nästan att det blir en av dom.

Men nu ska jag hoppa i säng och så skriver jag mer imorgon, nu ska jag faktiskt göra det också.


Förresten, man kan höra vargarna yla till vårat hus, vi bor ju precis bredvid Järvzoo där det finns några stycken som vi ska gå och kolla på nu någon dag.

RSS 2.0