Gott nytt år och tillbakablickar.

Jaha, då va det återigen dags att ringa in ett nytt år.
Detta året har inte varit lika dåligt som 2012 va men det har ändå hänt dåliga saker som man helst av allt bara vill glömma.

Jag har börjat förstå det där talesättet - "Det är bättre att ångra saker du gjort än att ångra att du inte gjort dom alls"... Eller nåt sånt där. Inte helt hundra på hur det sägs.

Senaste åren har jag blivit så jävla lipig på nyårsafton. Fråga mig inte varför men jag tror det är för att jag är en sån där människa som grubblar och ältar jävligt mycket.

Jag har inga nyårslöften för jag håller dom aldrig ändå.
Hoppas bara på ett bättre år än det före.

Önskar er alla ett gott nytt år och god fortsättning!3.5 år i verkligheten!

Igår va det 3 år och 6 månader sedan jag hoppade ut i verkligheten från dimman.
Det har varit så mycket som hänt under dessa år sen dag 1, inte jättemycket bra heller måste jag säga.
Mammas sjukdom och att hon sen gått bort är det som slagit undan benen hårdast men jag fixade det trots att jag va övertygad om att jag inte skulle göra det. 
Min pappa har mest orsakat ilska. Det är en relation som för alltid kommer att vara infekterad. Det är inget jag ser som en jobbig sak längre men det är nåt som är ett störningsobjekt.

Det har ju hänt bra saker också. Jag träffade Nicke och det va det bästa som kunde hända trots att vi haft motgångar också.
Jag är så fruktansvärt glad att han finns och att han får mig att må bättre och att han står ut med mina humörsvängningar och allt därtill. Nu den 21 december har vi bott ihop i ett år och jag skulle inte vilja vakna bredvid nån annan.

Det är men än så som hänt men jag har tagit mig igenom det och det fortsätter framåt, lite snabbare nu än det gjorde första året.
Inget sug på samma sätt vilket kan bero på suben men det är mycket bättre och inte så mycket tankar på det heller.
Att slå sig fri från tidigare liv som på slutet inte va roligt alls. Det fanns inget positivt och det kunde inte va värre. Man kan inte sjunka längre ner än så och det är så jävla skönt att bara få leva utan detta eviga jagande.
Det tar ju aldrig slut om man inte dör eller åker in på lvm eller kåken.

Jag är stolt över vad jag har åstadkommit och hur många motgångar jag fått gå igenom och ändå fixat det.

Nu ska jag fortsätta denna måndagen med att ligga på soffan och glo på Nyhetsmorgon och vänta på att vårdcentralen ringer tillbaka.

Ha en bra dag i regnet allihopa!

Ciao 

Tävling i diagnoser = idioti!!

Jag förstår mig verkligen inte på den här grejen med personer som har en psykisk sjukdom, att många hela tiden ska försöka "tävla" i vem som har värst diagnoser och ljuger ihop nån jävla historia om att min helt plötsligt blivit värre än du, jag är mer sjuk än dig.

Det är så jävla många som gör så och det slår aldrig fel på folket jag har träffat. När jag har berättat att jag är sjuk för någon som har en annan diagnos så kommer dom från början och säger att jag har samma som du, plus det här och det är.
Okej, jag lider med dig och jag förstår dig. Jag är ledsen för din skull för att du ska behöva ha det här och jag önskar att du va friskt.
Tyvärr är det nog inte ömsesidigt för då har dom ju ingen att va värre än.

Själv hade jag Bipolär typ 2 och några andra små grejer som blivit av missbruket men dom räknar jag aldrig med för det är inget problem för mig och jag pratar aldrig om dom eller ens säger till folk att dom finns där!
Av den anledningen att det inte är relevant, varför ska dom veta det?

Min Bipolära diagnos ändrats efter en ny utredning "beställd" av min psykolog av olika anledningar, vilket jag tycker är sjukt jobbigt och jag hatar det.
Det är absolut ingen sak jag skryter om för jag mår ju dåligt och jag är ledsen över det!
Jag önskar i julklapp ett mirakel att allt plötsligt bra!

Att jag skriver om min sjukdom här är för att jag hoppas kunna hjälpa andra, inte skryta om vad jag har och "är".
Jag vill informera folk om vad jag går igenom för svårigheter och hur jag tampas med dom för att kunna ge tips till andra, som man kan försöka testa själva för dom som har liknande problem. Och få folk som läser att kunna försöka sätta sig in i det liv jag lever.

Jag vill vara frisk, jag vill inte leva såhär och aldrig veta vad jag kan vänta mig dag för dag. Om det nu ska vara så här, om jag nu prompt måste vara sjuk så vill jag absolut inte att det ska bli värre!

När det väl sattes en ny typ på mig blev jag förtvivlad och inte glad för att nu är jag lite värre än andra, än du, du och du.
Det är så jävla sjukt att när jag har berättat för andra som har samma diagnos eller samma typ jag hade innan om detta, för feedback och stöd, så helt plötsligt har dom samma, trots vad dom sagt innan och helt plötsligt har haft alls möjliga nya problem pga sjukdomen eller sjukdomarna.

Det är så jävla sjukt och idiotiskt att jag bara vill spy över hela kompaniet.
Och det värsta är att det inte bara är en som ändrat sina diagnoser efter min utan 2-3 till.
HALLÅ! Väx upp för fan, varför vill du vara mer sjuk än du är?!
Det är mer sinnessjukt än något.
Varför överdriva något som jag ratar? Varför vill ni va värre?
Varför ens tävla i en sak som förstör ens liv?

Jag blir så ledsen att det ska vara så och jag vill inte ens prata om hur jag mår med dom, jag vill inte ens nämna nåt om min sjukdom alls längre till dom.
Jag både hoppas nu att dom läser här samtidigt som inte för då blir det väll ett jävla liv om att så är det inte alls. Jag lovar att jag har den diagnosen.
Fast du har satt en ny diagnos på dig själv undrar jag då?
Jag skulle inte sätta en egen själv utan nu va det nån annan som ville att utredningen skulle göras för att jag skulle kunna få rätt hjälp och se ifall det behövdes göras ändringar i min medicinering.

Jag är så jävla förbannad att jag inte kan få supporten från vissa vänner utan att det dom vill ha värre sjukdomar och jag får bara höra om deras låtsasproblem. Som jag vet är på låtsas.

Jag vill bara att ni ska veta att jag mår dåligt av det här. Ni måste förstå att jag inte vill ha det så här.
Vad har ni att avundas?!
Jag avundas dom inte som har det svårare än jag men jag kan gärna lyssna på deras historia för att jag vill hjälpa, jag vill inte må som som dom.
Varför skulle jag vilja det?
Varför skulle jag hitta på helt från tomma intet att jag är värre än du helt plötsligt, tyck synd om mig..

När jag väl blev sjuk 07 så va det en grej som alla inne på psykavdelningen som jämförde och ljög så dom skulle vara värst.
Då gjorde jag också så, det erkänner jag men det är något jag skäms för.
Och nu när jag är vuxen och förstår så mycket bättre. Jag skulle aldrig göra så mot nån för det är ett hån mot den personen som faktiskt mår dåligt på riktigt för att den blivit sån här, som har en eller flera diagnoser som dom inte satt på sig själva. Som en läkare har rett ut och satt där emot att man vill.
Klart man vill veta så man förstår vad som händer med en, så man vet hur man nu ska ställas inför de nya problemen. Men ska man inte kunna prata med nån annan som också är sjuk utan att den ska vara mycket värre helt plötsligt.
Ni är sorgliga, det tycker jag faktiskt.

Så jag ber er alla som ännu inte växt upp och MÅSTE va värst hela tiden, det är inte häftigt att skryta om hur sjuk man är och jag kan inte tycka synd om er eller visa nån empati. Vart är moralen?
Man får inte en ny diagnos på en dag, det går inte till så.
Och när man har sagt att det är på ett visst sätt och att man sagt att man inte haft psykoser innan eller att man helt plötsligt blir paranoid och tror FBI står utanför fönstret och man har kryp under huden och nu satt en schizofren diagnos på sig själv.
Det funkar inte så i verkligheten.
Någon gång hoppas jag ni förstår vilken skada ni faktiskt gör på den person som blivit mer sjuk än innan eller som redan har nån sorts diagnos.
Det gör ont och man kan varken lita på personer, och man kan inte heller söka tröst hos dom man kanske tidigare kunnat göra det. Jag har en jobbig diagnos och jag vill verkligen inte vara värre än nån annan med flit.

Jag vet inte varför detta är ett fenomen som är såpass vanligt som det faktiskt är. Jag vet inte om det är för att man vill att andra ska tycka mer synd om dom, om de vill lura systemet eller om dom bara är dumma i huvudet?!

Lägg av!

Med detta sagt så vill jag säga trevlig första advent!

Over and Out,
Av arga loppan!

RSS 2.0