Virus eller inte?!


Idag så tittade jag i min brevlåda då jag hoppade över det i Fredags.
Trodde inte jag skulle få någon post men där hade jag väldigt fel.
Jag hade fått ett brev ifrån Västra Götalandsregionen och det enda jag kunde tänka mig att det skulle vara i brevet va mitt provsvar ifrån mitt virusprov, levervärden och om jag måste ta en till vaccinationsspruta för Hep A och B.
Nu ska ni få veta en del av vad som stod i brevet.

Hej Alexandra!
Proverna visade att du har normala levervärden och att du har fått ett bra svar på den vaccination vi gav dig mot hepatit A och B. I prover nu kunde man inte påvisa något hepatit C-virus! Det är möjligen så att du har läkt ut denna virusinfektion själv vilket är ovanligt men det händer. Vi måste dock ta nya prover på dig för att se om ditt hepatit virus är helt borta.

Resten är info jag inte skriver här.
Men jag är så fruktansvärt förhoppningsfull nu att mitt C-virus faktiskt är borta.
Jag va helt inställd ifrån början att det skulle komma hem ett brev om att jag har den kvar och att dom ska kolla efter typ.
Men jag är ju som sagt fortfarande inte helt säkert att det är borta utan vi måste ta nya prover för att se om det har läkt ut. Men det ser ju så ut i alla fall.
Så det kanske fungerar att be lite till dom hinduiska gudarna. Jag har ju skött mig exemplariskt tycker jag när det gäller att sköta min lever.
Jag dricker inte massa alkohol. Nu ska jag vara helt vit fram till första Maj. Jag tar lite i taget så sätter jag ett nytt datum när jag har kommit dit. Bäst att ta små steg hela tiden när det gäller den saken.
Men det va ett bra besked att få så här på en Söndag.

Men nu till något annat.
Big Brother hade sin live-sändning och utröstning idag. Den som fick lämna huset va Juliana. Men sen kom det också ett tråkigt besked, men Petronella hade bestämt sig för att lämna huset.
Hon saknade sin mamma massor, och så sin pojkvän säkert.
Men så va det med det.
Juliana förvånade mig inte alls att hon åkte, jag tyckte inte hon tillförde något till gruppen utan hon bara fanns.
Vi får se hur det ser ut imorgon.

Men nu är det den 84:e Oscarsgalan som gäller. Filip och Fredrik är just nu när det är röda mattan.
Jag kommer i alla fall sitta här tills imorgon bitti och titta på vilka som vinner det största priset som går för att vinna inom filmvärlden.
Nu är det ju massa fina kläder och kändisar som har börjat gå på den röda mattan och man kan skicka frågor till kändisarna via facebook.
Man skickar då till On the red carpet för där står dom personerna som mottager frågorna och kan ställa dom till den kändis du vill.

Wii!
Jag kommer vara cp-trött sen när klockan är 6 på morgonen. Men jag antar att jag kommer att sluta titta innan det.
Jag ska se vem som får vilka priser.
Ha en underbar natt alla ni som också ska titta på Oscarsgalan. Och ni andra får sova gott!

Sinnesjuka lirare.


Idag är det den 23:e Februari och min lillebror fyller 10 år!
Lite häftigt att vi såg att den nya lilla prinsessan kom imorse också så det kommer han nog inte glömma i första taget. Att mini-prinsessan fyller år på samma dag och att varje gång hon fyller jämnt så gör Limpan det också.
Men fy tusan va svårt det är att hitta saker till den ungen, han önskar sig mycket men om man bor i Alingsås är det svårt att få tag på dom saker som han vill ha.. Därför ska jag köpa hans present på måndag när jag är i Borås så att han får det han vill ha. :)

Min äldsta faster hade kalas idag för min kusin som fyllde 17 år i Måndags och så för den absolut underbaraste lille brodern som finns, alltså min.
Jag hade ju lagat mat idag till mig och mamma, Chili con Carne och jag hittade receptet på ICAs hemsida. Dom har ju någon billiga veckan grej och där fick jag syn på receptet igår.
Den blev faktiskt riktigt bra, det enda som hade behövts lite mer av va saltet men annars va det bra. Jag tog lite extra Sambal oelek annars ändrade jag inte på receptet.
Men i alla fall så va jag egentligen propp-mätt, men eftersom inte jag är oartig (längre) så tog jag en macka och lite tårta.
Min andra och yngsta faster va där också med hennes sambo och A har jag inte träffat sedan i somras så det va lite roligt faktiskt.

Men i största helhet så va jag jävligt irriterad under kalaset och har egentligen varit det sedan tidigt i morse då jag fick reda på saker som folk säger och gör helt utan anledning utan bara av egoistiska själ.
Hur fan har människor mage att bete sig hur som helst?
Mycket snack och inget är sanning, ibland kan det ligga något litet korn av sanning i det hela men annars är det en fruktansvärd soppa av olika "sanningar/lögner".
Jag kan inte göra annat än att tro att det finns någon sorts personlighetsstörning som ligger och pyr under ytan.
Eftersom jag själv har det så känner jag igen en del av beteendet ifrån då jag själv va icke medicinerad, man fungerar inte helt normalt utan är oftast en svår person att ha med och göra på alla sätt & vis.
Och jag säger ABSOLUT INTE att alla med en personlighetsstörning är på sådant här sätt så oskyldigt folk inte känner sig påhoppade på något vis.
Personen/erna jag pratar om är på detta viset och jag känner det ifrån tårna, att det inte står helt rätt till.
Lömska, opålitliga och utstuderat elaka person/er och man ser dom inte riktigt då dom kamouflerar sig väldigt bra.
Oftast ska allt vara så jävla präktigt och duktigt utåt men skrapar man lite på ytan så ser man hur det fula och dåliga tränger sig fram mer och mer.
Försvaret faller snabbt isär och dom attackerar så fort man märker att någonting inte stämmer.
Dem är som rovdjur på många sätt och har dom "valpar"(=lögner) så försvarar dom sina lögner in i det sista.
Nästan alla personer har någon i sin närhet på ett eller annat sätt.
Det kan vara familj, släkt eller vänner. En arbetskamrat, skolkamrat eller bara någon man träffar på gymmet.
Antagligen kommer dessa personer aldrig ha någon riktig sans och balans så antingen får man ta avstånd eller leva med det.
Jag undrar vad jag själv kommer att välja, en vacker dag är ju bägaren full..

Men när jag tänker på sånt som detta så kom jag att tänka på en annan sak.
Jag såg en dokumentär om psykopater tillsammans med min mamma för några dagar sedan på tv10.
På många ställen i världen använder man en psykopat-checklista.
Om man skulle ta en sån här lista och testa på vissa av dessa personer så skulle det inte förvåna mig om personen får över 26 rätta svar av 40 möjliga.
Nu påstår inte jag att alla elaka människor är psykopater, långt ifrån.
Men personer som förstör mycket i sin omgivning, eller rättare sagt det mesta på ett eller annat sätt kan ha psykopatiska drag.
Och alla psykopater är långt ifrån kriminella som många tror. I fängelse är det högst 1% av dom intagna som är psykopater.
Det är ju i och för sig taget ur en undersökning som är gjord i Amerika, Kanada, Skottland och U.K.
Det kan vara stor skillnad i Sverige.
Psykopater kan fungera på jobbet och ha familj och leva långt ifrån kriminellt, men det är deras handlingar och konstiga val dom gör.

Folk kan vara galna och irrationella utan att vara psykopater.
Men allt det själviska i sånt jag ser runt omkring påminner så mycket om det man läst i alla psykologiböcker m.m och sett i olika dokumentärer.
Allting görs för att kunna tillfredsställa sina egna själviska behov på ett eller annat sätt.
Det behöver inte göras stort utan det kan vara minsta lilla, men dom ska nästan alltid ha någonting ur det.
Manipulativa och ingen som helst skuld och skam.
Jag tycker helt ärligt synd om personer som inte kan känna känslor för andrariktigt.
Narcissism hör ju också till..
Men shit the same!

Jag måste släppa det här nu för jag blir ännu mer arg och förbannad när jag tänker på det så jag måste få annat i huvudet.
Så nyss dagens Big Brother avsnitt och jag höll på att skämmas ihjäl.
Hannah är ju rätt störd och dyker upp i stripp kläder så hon och Kija skulle ha någon sorts "stripp battle".
Jag diggar Kija för att hon är störtskön och hon ser riktigt bra ut. Och när någon kallade Hannah för Olga ifrån Minsk eller något sånt så tyckte jag att det stämde bra in.
Hon ser hemsk ut och hon såg ännu värre ut i hennes porr-outfit.
Stackars Joe som kom in idag måste fått en allvarlig chock när hon låg och åmade sig och visade hela härligheten för han så fort han kommit in i huset! I värsta fall gillade han det han såg.
Men när han räknade upp vilka han ville ha lite säng gympa med så va Hannah inte en av dom, Kija va där emot vilket jag förstår.
Killen från Lappland gillar mörka tjejer, tyvärr finns det inte så han kan välja och vraka inne i huset.
Detta året verkar det som att dom endast tagit in helt porr-skadade människor i huset.
Alla pratar om att knulla hit, ligga dit med så och så många. Väldigt mycket sex helt enkelt.
Det har ju alltid funnits en del men i år verkar det vara mycket utöver det vanliga.
Hannah sa redan första dagen att hon va kåt och idag så skulle hon ligga med Joe om dom fick in lite alkohol. Är det så att hon inte brukar få killar i sängen utan att dom är fulla eller vad är grejen med det egentligen?
Brukar det inte vara tvärt om? Men visst..
Vi får se hur det ser ut imorgon i Big Brother huset. Jag hade velat ha BB live så jag kunde följa dom dygnet runt där inne. Men inte fan skulle jag betala för det!

Nu ska jag lyssna lite ljudbok och sen sova.

Sleep tight!

Spendera pengar och titta på Big Brother.


Idag har jag varit hos min psykolog i Borås. Morfar körde och mamma & Linus va med i bilen.
Efter att jag hade varit på mitt en timmas samtal så åkte vi vidare till MediaMarkt där jag äntligen fick köpt mig en ny telefon.
Det blev en vit Iphone 4S som jag har velat ha sedan den kom.
Så jag skaffade ett abonnemang via Telia som nu står på mamma, men jag får ju betala räkningarna så dom ska vi göra att dom kommer hem till mig.
Jag är riktigt nöjd med mitt köp för jag har känt länge att jag behövt den där jävla telefonen, har länge funderat på abonnemang så det fick det bli.
Ni som jag glömt lämna numret till kan fortfarande höra av er till mitt gamla så får ni det.

Igår kväll började ju Big Brother igen och det är ju verkligen underbara deltagare, eller inte.
Så jävla mycket idioter!
Sirpa ifrån Örebro som är 23 år va första in i programmet. Han kom in med sin extrema förorts-svenska och det kändes jävligt överdrivet. Han vill ju bli kallad för Leif istället då det skulle vara lättare att komma ihåg..
Annica 21 år kom in tvåa med självförtroende till max. Utseendefixerad va väl bara förnamnet. Hon kommer ifrån Östersund och där kunde hon stannat kvar. Men hon är förmodligen en av ögongodisarna som tv11 anser.
Tenny va tredje personen in. Helt klockren och jag hade velat se mer av personer som han i huset. Han är en 36årig Skåning, f.d racerförare. Gillar hårdrock. Och han har också varit ihop med en av Sveriges glamour modeller när han gick i 5-6:an.
Jessica 36 år ifrån Helsingborg. En riktig pratkvarn som lyckats bli sparkad två gånger ifrån samma jobb när hon bodde i Japan. Jag ser lite Katerina från förra säsongen i henne. Känns som hon kan bli för högljudd och är nog bra att ha på sin sida.
Amandus som kom in som femte person i huset känns som en liten Martin ifrån förra säsongen. Det som skiljer dom är att M va ganska korkad ibland och Amandus verkar ändå vara rätt skärpt. En lillgammal 23åring ifrån Gnesta helt enkelt.
Camilla 26 år ifrån Sthlm och som också bor en del i Dubai. Modell och egenföretagare. En jävla bimbo som skryter om sitt Jetset liv och hur mycket pengar hon har.
Marcel 23 snart 24 år ifrån Sundbyberg. Jobbar som träslöjdslärare. Känns som att han är en av dom mest fungerande personerna inne i huset.
Petronella också hon snart 24 år ifrån Göteborg. Vegan och bimbo-hatare. Hon och Marcel ska låtsas att ha ett förhållande den första veckan inne i huset och jag tycker att dom förmedlar lite fejkad kärlek ganska bra. Dom andra verkar gå på det i alla fall. En rätt så ärlig tjej med starka åsikter. Antagligen lätt att börja bråka.
Hannah 20 år ifrån Vallentuna och London. Bloggare, dansös, kåt-slyna och helt störd i huvudet, en mer uppmärksamhets-kåt person får man leta efter. Hon är ett obstinat barn utan någon större hjärnfunktion. Det räcker att man tittar på henne innan hon öppnar munnen så blir man trött. Sex är hennes reklam..
Jimmy en 32årig bartender/hovmästare ifrån Höllviken. Hans civilstatus är okänt så man får väl se om han kommer guppa under täcket med någon eller inte. En öldrickande boss enligt han själv. Väldigt finklädd men jag har svårt att få något grepp om honom när man bara ser människan på tv. Lite egen är han i alla fall.
Hanna snart 23 år ifrån Stockholm och jobbar som danslärare. Älskar Britney Spears och äldre män. Jävligt underlig människa som även hon är ett uppmärksamhets freak.
Nadja 30 år ifrån Hudiksvall. Gick inte in ensam utan har på köpet med sig sin stora mage vilken inte kommer att vara så stor länge till då hon är i vecka 34. Hon studerar socionomprogrammet och ville nu studera detta experiment inifrån istället från tv-soffan. Hon fick ett eget litet lyxrum.
Kija kom ju in en stund senare än alla andra. Hon är 30 år och ifrån Malmö. Exhibitionist som ser dans som hennes drog. En stormig prinsessa. Hon kan nog bli väldigt rolig att titta på då hon verkar ha lätt för sig att ta för sig och även att hugga tillbaks om någon skulle bli allt för jobbig.

I år har dom ju också någonting som kallas Loftet där det sitter 4 personer varav en av dom ska in i huset om jag inte har förstått fel.
På loftet bor Illustratören och skådespelaren Alexander som är 35 år ifrån Sthlm. Emo-stilen trodde man va utdöd men inte för Alexander.
Joe 24 år som är snickare ifrån Karesuando. Vilket jag aldrig har hört talas om. Pratar nästan som Kalle Anka och är rätt svår att förstå.
Ludvig 24 år, budbils förare ifrån Stockholm. Han drömmer om att bli programledare.
Och sist men absolut inte minst så är det Jackie 32 år. Hon är en klubbvärdinna och underhållare ifrån Stockholm.
Ingen riktig tjej heller men silikon brösten va hon snabb på att visa.
Antar att det blev ett måste för tv11 att ta med ännu en trans person efter förra omgången.
För mig gör det inte ett smack då det rörs om lite i grytan.

Det återstår ju nu tre till personer som en efter en går in i huset nu.
Hanna J 29 år ifrån Filipstad. Hon är utbildad undersköterska men jobbar som personlig assistent. Får se om jag kan skriva lite mer om henne när jag fått se henne i huset.
Lars 33 år ifrån Umeå, arbetslös. En vegan som inte dricker någon alkohol. Han är inne för att spela ett spel, så han vet man nog inte vart man har honom vare sig man är hans vän eller inte.
Juliana är en 23årig livsnjutare ifrån Stockholm. Hon är uppmärksamhets-kåt och kommer nog göra både det ena och det andra för att få rampljuset mot sig.

Huset blir fulländat inom kort och då sätter tävlingen igång på riktigt.
Än så länge va det bara bråk med Hannah som är en jävligt jobbig och krävande person som tjata om sina LV-väskor och om att döda krokodiler för att få sin väska.
'Vadå, dom äter ju barn och så!?' Hon kommer få varenda människa emot sig då det redan har börjat bli så. Jävla snorunge.

Men nu ska jag gå och lägga mig.
Det är en ny dag imorgon!

Sleep tight!

Tröttare än tröttast.


Jag har legat i soffan i flera dagar nu och knappt gått ut genom dörren, som längst till affären för lite färska örter.
Det blir att man följer varenarda serie som går på tvn som är något intressant.
Saken är den att det har varit så här under en period nu. Jag går bara ut om jag absolut måste.
Har varit lite hos mamma, varit över hos Z med några av hennes böcker eller gått till affären.
Det är inte speciellt mycket luft.
Jag har ju dock varit i Borås två gånger i denna veckan och jag har varit en stund hos min Case Manager, vilket är tur för annars hade jag ju aldrig ens kommit utanför dörren.
Kanske om ingredienser till all min tröst-bakning saknas eller om brödet är slut.
Mitt huvud tillåter inte mig att anstränga mig alls.
Det är många ljudböcker som lyssnas på, fick ett tips här på bloggen om att lyssna på 'En liftares Guide till galaxen. Jag har ju läst boken och tycker den är riktigt bra men det va längesedan så jag ska ta ner den till min Ipod och lyssna på den igen.

Igår somnade jag när klockan va runt 21 vilket resulterade i att jag vaknade när klockan va 2:50 i natt och kunde inte somna om.
Jag låg och tittade på film till klockan va ca 9 i morse och sedan fick jag sova en timma till.
Hade jag somnat bara någon timma senare igår hade jag nog fått sova hela natten. Det finns inget värre än att vakna när det inte ens har hunnit bli morgon och man inte kan somna om.
Men nu ska jag i alla fall klä på mig och ta en sväng in till stan. Ska hämta lite semester kataloger och se om man kanske kan komma iväg någonstans med sin syster en vecka.
Det kan faktiskt bli riktigt bra.
Vi har ju inte umgåtts på bra länge och glidit mer och mer isär då vi är väldigt olika som personer, men att ta en resa ihop kan nog va riktigt roligt.
Enda kruxet är la att hon dricker bra mycket mer än jag och det kan väl bli det enda som är lite konstigt.

Ha en bra dag allihop!

Depp-godis!

 

 

Nu när jag är inne i en sån period då jag inte orkar mycket och det mesta är svart så kan kvällarna vara till för lite lyx.
Först ett varmt bad med badsalt eller kanske bubblor, brukar hjälpa. Tycker man det är tråkigt när det är helt tyst i badet så är det helt kanon med en ljudbok.
Just nu lyssnar jag på "Den döende dektektiven av Leif GW Persson". En riktigt bra bok, han som läser heter Peter 'någonting' och har en röst som är väldigt rogivande.
Tända ljus är alltid mysigt både till badet och sen när du myser ner dig i soffan.
Jag själv har nyss börjat exprimentera rätt mycket med mat och börjat baka väldigt mycket, testa nya saker.
Och om man vill göra något lätt så här på kvällen är det alltid kanon med en smoothie.
Här får ni recept på två som är att rekommendera.
Man måste testa sig fram för att hitta sin egen smak så dessa två passar ju definitivt inte för alla, men att prova skadar aldrig.. Om man inte är allergisk.

Hallon/Mango/Kanel

Ca 150g Mango & Hallon, finns att köpa blandade i frysdisken. Ca 1-1,5 dl youghurt, jag själv använder delikatessyoughurt med vaniljsmak. Man kan också använda mjölk för en mer rinnande smoothie. Kanel efter smak och om du vill ha den lite sötare så kan du ta strösocker, råsocker eller honung. Mixa med stav eller i blender.
Detta blev mitt hittills bästa recept!

Jordgubbar & Banan

125g Banan & Jordgubbar. 1,5 dl youghurt. Mynta efter smak, du kan ta färsk eller torkad som finns i kryddhyllan men färsk är att föredra. Om du vill söta denna så är vanligt strösocker bäst enligt mig. Om du inte vill att banansmaken ska ta över så ta inte så mycket av bananen! Mycket omtyckt av min bror.

 

Detta är mitt depp-godis, hoppas det smakar!

 


Infektionskliniken..


Det är den 7 Februari och bara 8 dagar kvar tills jag fyller 25 år.
Jag vet inte riktigt om jag har en åldersnoja eller om jag känner mig allmänt ointresserad av att fylla år. Jag tror att det är lite av båda.
Vi får se va mitt 25:e år för med sig. Det kan ju bara bli ett bra eller dåligt år, vi får vänta och se.

Idag har jag i alla fall varit i Borås på Infektionskliniken.
Eftersom jag fick besked 2010 att jag har Hep C. Jag fick ungefär vilket tillfälle jag drog på mig skiten också, är man dum så är man. Det va i alla fall jävligt onödigt så här när man tänker i efterhand men just då va det skit samma.
Jag fick en ny sköterska där också, jag trivdes väldigt bra ihop med hon jag hade innan men den nya va helt okej hon också.
All personal på inf.kliniken i Borås är väldigt trevliga och duktiga på sitt jobb, det är ju långt ifrån på alla mottagningar dom är det.
Men i alla fall, vi tog ett virusprov för att kolla om det fortfarande finns kvar i kroppen. Det är ju 20% av dom personerna som har fått C som det växer ur kroppen på. Jag hade mer än gärna velat vara en av dom personerna.
Är jag inte en av dom personerna så tar man sedan reda på vilken Typ det är, det finns 4 typer plus några "strö"-typer som sköterskan sa.
Typ-1 är den som är mest svårbehandlad och sköterskan sa att för ett litet tag sedan så va det kanske ungefär 40-50% som blev friska efter en behandling. Men nu har dom hittat någon ny medicin som va mer effektiv och nu är det ca 70-80% som blir friska. En rätt stor höjning.
Sedan finns det typ-2 och 3 som är mer lättbehandlade. Om man nu har C så får man ju hoppas att man har just någon av dessa typer. Där är det nästan dom flesta som blir bra med en behandling.
Och så har vi typ-4 som inte va så vanlig här, hon sa inte vart den va/är vanlig men inte här i alla fall. Jag fick inte heller reda på om den är svårbehandlad eller inte.
Jag ska läsa på lite här på nätet om dom olika hade jag tänkt.
Men i nästa vecka får jag min dom och jag hoppas självklart på det bästa.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan ska jag hem till mamma. Ska nog sova där i natt.
Imorgon ska jag träffa min Case manager då vi ska ordna med papper till försäkringskassan.

Ha en bra dag!

Redan februari..


Det är den tredje Februari idag och min underbara depression har kommit för att stanna.
Jag är glad att jag har lärt mig att låtsas, sätta upp en fasad.
Nu behöver jag inte tänka på att det ska påverka så mycket i min omgivning men ändå så känns allt så jävla tungt.
I natt sover jag hos mamma och pappa.
Min kära mor har fått sin nya säng. När hon fick den igår bytte även min bror rum till mitt gamla som jag hade när jag bodde här hos mina päron.
Jag, mamma och Linus krånglade in Limpans säng till rummet vilket va en liten pärs.

Det här året har inte börjat bra och jag får bara se hur det fortsätter.
Att mamma har blivit sjuk igen är det som tar upp mest av mina tankekraft. Jag försöker hjälpa till med Linus så mycket som möjligt men jag känner att jag själv inte orkar, fast jag borde.
Vem är jag att klaga egentligen?
Jag har ingen jävla dödlig sjukdom som hotar min kropp, jag har endast spöken i mitt huvud.
Förbannat glad är jag över att jag åtminstone är drogfri och klar i huvudet.
Jag har inte heller någon medicinering som gör mig helt bäng och frånvarande.

Varje Måndag går jag till min psykolog i Borås på beroendeenheten och får prata av mig, och jag har kontrollen själv att välja vad jag vill prata om och inte.
Vill jag prata om situationen med mamma och allt vad det innebär så gör vi det, men oftast väljer jag att prata om annat då jag känner att ju mindre gamla saker jag har som stör mig, desto mer kan jag vara med på alla andra plan och oroa mig för annat.
Det är nog rätt sunt tänkande att försöka släppa det gamla före jag tar hand om det som är i nuet,m för det finns ju ändå kvar ett tag till.
Mitt drogsug har blivit en del värre dock, jag leker med tanken för ofta men det är bättre att bara ha det i tanken än att handla.
Handling känns fortfarande väldigt långt borta. Tack o lov!
Jag tror mycket har med mina sov problem att göra också eftersom jag sover alldeles för oregelbundet och nätterna är värst då jag grubblar för mycket.

Men nu ska jag försöka sova.
Ska åka till Göteborg imorgon och träffa en vän några timmar, sen om jag är hemma i tid så blir det bull-bak med Linus. Kanelbullar!

Ha en trevlig dag!

RSS 2.0