Det är inte så farligt att leva..


De senaste dagarna har jag känt att jag faktiskt kan leva med det livet jag har.
Allt som har varit så jobbigt innan känns väldigt långt borta, då menar jag självklart all skitsnack som snackas om en.
Har haft underbara dagar de senaste och jag ser vad som betyder något och vilka som finns och man kan ta tillvara på. Jag älskar det!
Man behöver inte försvara sig jämt utan jag klarar mig bra ändå.
Jag låter mig själv att må bra igenom att stunta i alla problem som har varit utan jag tar dagarna som de kommer och det blir vad man gör det till, genom att vara positiv och slappna av. Det har varit en utmaning till mig som jag har anammat nu, hur bra är inte det?
Alla problem försvinner ju inte, men det är sådana som kan bearbetas med lite hjälp ifrån omvärlden.
Mamma ser ut att må bra och det mår jag sjukt bra utav, min lillebror är ett litet busfrö som visst kan reta gallfeber på en men han är så bra på alla sätt egentligen. Mormor & Morfar är underbara, även farmor. Har ju umgått mer och mer med människor och det känns ju som att man börjar gå lite mer utanför dörren.
Mitt hem är vackert och det byggs på hela tiden, det kommer att bli mitt eget palats tillslut där jag kommer att leva och må bra länge, det vill säga tills jag råkar stöta på mannen i mitt liv och familjen kanske utökas i sinom tid.
Jag vill tacka världen för solen som också har varit de senaste dagarna, man kan inte göra annat än att njuta av att våren äntligen har anlänt och jag tar verkligen tillvara på den varenda sekund.
Har fått mig en lite bränna faktiskt och jag blir nästan lite fixerad vid att bli brunare och brunare för varje solig dag. Men det blir man ju också.
Endorfinerna spritter ju i kroppen också när det är vackert väder och man får ju även D-vitamin av den.

Söndags va jag i stugan och fick lite sol.
Måndags låg jag ju i plantaget med Jimi, mitt ex som jag är väldigt bra vän med och en person jag har börjat umgås med lite på senare tid. Han är duktig och har varit på rätt väg lite längre än jag och då behöver man inte säga något utan man vet hur man känner ändå igenom att bara säga hej egentligen. Är inte det en underbar känsla?
Vi låg och lästa varsin bok i alla fall och det va väldigt skönt.
Igår så låg jag i solen hela dagen nästan ute på mammas altan och sög i mig solen. Trodde nästan jag hade bränt mig när jag kom in men det hade jag inte tack och lov.
Får otroligt mycket fräknar när jag solar och får färg i ansiktet. Ser lite skoj ut, pippi långstump ungefär.
Idag va det ju inte sådär jättemycket sol under förmiddagen men senare runt 15-16 va det sjukt skönt. Va ute med mamma å Linus i stugan och städade iordning där inför sommaren.
Det blev rätt fint faktiskt.
Mormor och morfar kom ju ut också med små söta Påskbakelser, va typ tårtbitar med gul marsipan ovanpå som jag åt trots att jag inte äter marsipan. Men den va rätt god faktiskt. Det satt en jättesöt lite gul kyckling på den också.

Sen åkte vi hem och jag va snabbt över hos mamma och lekte jage med Linus en bra stund tills jag tog mina grejer och traskade hem, vilket nu för tiden tar 3 minuter. Tänk va bekvämt.

Nu väntar jag på att min lilla grodvän ska komma över och jag hade tänkt att städa tills dess. 22 börjar ju BB också som jag är skrämmande beroende av, man brukar ju byta ut det ena mot det andra. Min nya grej är tv-serier som Big Brother och Cityakuten som går runt 13:30, har sett varenda avsnitt av tidigare men dom är lika bra varje gång jag ser dom. Nästan bättre.

Men ha en underbar kväll och försök att tänka på att man måste få låta sig själv att må bra ibland trots att det inte är lätt alla gånger. Se på mig, jag har hatat livet och gör det i stunder fortfarande. Men när det väl är bra så måste man leva på det ett tag.
Ljusglimtarna!

Sol i mitt hjärta!

Idag har det varit rätt mycket sol faktiskt.
Vaknade halvsent i morse.
Kanske inte så konstigt eftersom jag i Fredags natt inte kunde somna för ens klockan va 6 på morgonen.

Fredagen va annars trevlig då jag umgicks en bra stund med Emsan, vi satt hemma hos mig och drack kaffe och så till en början, senare kom även Hampis och hans kompis.
Vi käkade lite och snackade en del.
Efter det kom Coffe och vi kikade på sena BB avsnittet och pratade lite historia i alla fall, vilket jag inte brukar vara mitt favorite ämne att prata om. Coffe älskar ju det dock då han är expert på det.
Sen gick han hem och jag gick och la mig men kunde jag somna? NEJ ! !
Jag satte på en film istället för att förhoppningsvis kunder somna till den.
I alla fall så fick jag endast sova en liten stund och sen va det upp igen rätt tidigt.
Jag skulle ju komma in till stan innan allt stängde då jag behövde gå till apoteket.
Men jag blev lite sur då inte min mag-medicin hade satts in på recept, fick lovat av personalen på Solhem att jag skulle få den men icke.
Det gjorde mig arg och jag fick beklaga mig till Coffe.
På tisdag ska jag skälla lite på dom och ge dom en till chans.
Utöver min tripp in till storken så blev det inget utöver det vanliga.
Coffe satt hemma med mig på kvällen och jag fick ett raseriutbrott över att den jävla hor Xboxen vägrar att ta mitt usb-minne utan att installera massa skit, sedan gjorde jag det på nytt och gjorde en update på allt men ändå så funkade inte skiten. Så fuck den vilket gör att jag får skaffa mig en router så jag får försöka att kirra det igenom datorn trådlöst.
Senare somnade jag samtidigt som jag och Coffe kollade å pratade lite smått.
Men det är inte konstigt med tanken på de 4 timmarnas sömn.
Det blev bra tidigt i sängen då.
Så imorse gick jag upp vid 10, käkade frukost och tog det vääldigt långsamt.
Gillar att ha en seg start på morgonen och inte stressa.
Min syster kom sen och hämtade nästan alla sina grejer, jag sa till henne att lämna tillbaks min extra nyckel till mamma då eftersom hon inte behöver den då hon inte har sina grejer kvar här.
Och det tog hon negativt och så sa jag någonting och det tog hon också negativt så hon blev hetsig som vanligt och när någo blir det emot mig på morgonen blir jag jävligt irriterad.
Hon kan vara en jävligt irriterande person ibland men det vet jag inte om hon själv fattar, hon är gärna sån som ger kritik men kan absolut inte ta någon utan att nästan gapa och skrika.
Om hon läser detta så kanske hon kan ta det åt sig och kanske kan försöka att ändra något på det då andra människor blir likadana emot henne till slut.
Sen skrev ju mamma att vi skulle åka till stugan och jag ville mer än gärna följa med så jag fick slänga mig in i duschen som kanske tog 3-5 minuter för ovanlighetens skull.
Men till min förvåning så va det vatten över halva golvet i badrummet när jag kom ur duschen så jag fick lägga mig på golvet och peta på golvbrunnen under badkaret och det va där stoppet va. Att inte det jävla helvetet kan rengöra sig själv..
Kasta på mig klädera och springa ut ungefär.
Hann och slänga i mig en liten kopp kaffe.
Solade lite i stugan, grillade lite och umgicks lite med min morbror framför allt med min ena kusin va ju med också.
Morbror fick prova mammas peruk och det såg djävulskt roligt ut, när mamma hade av sig sin och höll den i handen så va dom lite lika också när båda två inte har något hår på huvudet.
Men min mamma ser grymt bra ut vare sig hon har hår eller inte, och snart växer det ju ut igen.

Har pillat lite med min cykel och kommit på att jag måste skruva av bakre stänkskärm och pilla med den efter det.
Sen gick jag upp till mig med en pinne jag hittat ute och där fick jag leka rörmokare igen.
Av med sidan på badkaret och sen skruva av gallret till brunnen, det såg verkligen vidrigt ut.
Hämtade en tom glasslåda som jag tänkte att jag skulle lägga skiten i eftersom jag inte ville att det skulle droppa på golvet när man lyfte över det till toaletten.
Så ner med pinnen och göra om allt, lyfta upp allt hår som såg ut som en grå massa och la det i burken vilket till råga på allt verkligen luktade skit!
Men jag fick bort allt och det va lite skit som låg i burken till slut.
Sen fick jag brottom iväg en stund.
När jag kom hem igen va det bara att ta fram en svamp att rengöra under en konstig plastgrej som satt i hålet så fick jag även rengöra den en aning, gallret fick också skrubbas av och sen körde jag dusch-strålen med högt tyck ner i allt så blev det kanon tillslut.
Jag har nu ett fint och rent avlopp.
Ska se till att rengöra det lite oftare så slipper jag all skit i framtiden.
Vill aldrig mer behöva göra det så grudligt rent igen utan ha det vackert hela tiden.
Undrar om hon som bodde här innan gjorde rent det innan hon flyttade, det är tveksamt...

Nu har jag kollat på BB-utröstningen och Ufo-Annie åkte ut, inte konstigt då hon va jävligt tråkig.
Igenom att bara vara tråkig så kommer man inte långt.
Hoppas Madde åker nästa vecka, knullapan..
Rodney är uppe i 3 nu.

Blir snart att hoppa i säng och kanske kolla på något i genren skräck. Läskigt värre.
Förresten så lyfte jag bort köksdörrn i Lördags så fick Coffe lyfta ner den i källaren när han kom hem till mig, det går inte att ha en toalettdörr samt en köksdörr som slår i varandra hela tiden. Mycket bättre blev det.

Men ha det bra allihopa!
Ska verkligen försöka att få något litet skrivet varje dag men det är svårt, sjukt svårt.

Tjohopp!

Man kämpar och faller..

Jag önskar ibland att jag va så stark som många andra i min omgivning, men det är jag inte och jag måste inse det.
Under alla bra dagar så tror jag verkligen att jag är det och sedan så märker man det så fort man börjar gå in i mörkret igen.
Antagligen så kommer jag att kunna bygga upp allting i sinom tid men jag hade helst velat att det va så idag.
Men man får se ljust på det, jag har vänner & familj och släkt som ställer upp på mig och det är värt så otroligt mycket.
Jag tänker hålla fast mig vid det.

Min dag idag har börjat rätt segt, vaknade upp när Moa skulle åka till skolan ungefär runt 7.
Jag va endast vaken en liten stund tills hon gick och sen somnade jag om.
Min väckarklocka ringde sen vid 9 och jag låg och drog mig till 9:30.
Sen gick jag upp och gjorde frukost som bestod av en skål havregrynsgröt, en choklad croissant, en kopp kaffe och ett glas pärondryck.
En stadig och bra frukost tycker jag vilket jag aldrig i hela mitt liv har ätit tidigare men se hur duktig jag har blivit nu när jag faktiskt äter frukost varje morgon.
Det brukar alltid vara gröt och kaffe som bas och sedan brukar jag ha lite olika saker som bröd och andra goda saker som man kan ha till frukost.
En croissant är någonting jag hade velat äta varje dag till min frukost men det kan bli lite dyrt om jag inte börjar baka dom själv, kanske ska prova någon dag så kanske min önskan kan slå in?
Sen har jag suttit vid tvn, vikt lite kläder som jag inte riktigt orkade göra klart igår kväll innan jag la mig.
Pillade lite här hemma tills Cityakuten började vid 13:35 ungefär.

Nu ska jag strax kila hem till mamma och fika, hon hade cupcakes hemma och det är alltid gott.
Ska iväg till min ekonomi handläggare senare vid 16.

Ni får ha en fortsatt trevlig dag, det ska jag försöka ha i alla fall.
Mitt intressanta ämne kom aldrig in igår för vill fila lite till på det innan jag lägger upp det.

Bye bye

Lägger upp en bild på min bror för han gör min alltid glad.
Älsko bror

Världen där jag lever..


I min värld finns det mycket skit men även mycket bra.
Ibland önskar jag verkligen att jag aldrig föddes men det gjorde jag.
Idag är en sån dag då allt går upp och ner men jag försöker faktiskt att må bra, det kanske inte går till 100% men det funkar ju helt klart.
Jag tar ju mig igenom timmarna och nu ska jag lägga några på att tvätta. Eller rättare sagt, jag har ju tvättrummet från 16 till 21. Jag får ju inte ha igång tvättmaskinerna efter 19 men det är ju skitsamma för det är torkningen som tar tid.
Då kan jag passa på att städa i mitt hem, igen...

Ska försöka tänka att imorgon är en ny dag med nya möjligheter och den dagen ska jag ta tillvara på.
Måste leta upp ett par schyssta sommarskor, måste ha ett par tennisskor och sedan får jag leta efter ett par ballerinaskor lite senare när det är riktigt varmt ute och sommaren verkligen är här.
Onödigt att ha innan det är varmt men tennisskor kan man ju ha hela tiden.
Det är lite annat smått och gott som jag ska leta efter, kläder och lite annat.
Lite leggins och tunikor skulle inte sitta fel inför våren. Behöver uppgradera min garderob lite grann.

Nu ska jag strax traska hem till mig, är hemma hos mamma nu. Sen ska jag tvätta.
Kanske slänger in ett inlägg senare över ett intressant ämne som jag har filat på ett tag.
Sist va det ju avundsjuka som jag hade tankar och funderingar kring. Idag blir det någonting annat.

Ha det bra så länge!

Denna dagen tillägnar jag mig!


Sitter hemma och tittar ut på det fina vädret.
Jag vaknade runt 10 i morse och kände hur solen lös in i mitt sovrum igenom springorna i persiennen.
Varmt som va är det där inne till skillnad ifrån nätterna.
Men gud så skönt det är.
Idag får man dom där vårkänslorna så det riktigt bubblar i magen, man känner liksom doften av sommaren som snart kommer när man ser solen och den blåa himlen.
Det blir så att jag kommer att gå bort till mamma och sätta mig på altanen och skaffa mig lite mer bränna kanske, en riktig en som kommer ifrån solen och inte ifrån ett solarie.
Har ju redan färg ifrån när jag har legat där inne och pressat.
Men nu blir det en dusch och lite kläder efter väder.

Skriver ett inlägg lite senare.


Livet är gjort av glas


Jag jämför livet med ett glas, på vissa ställen är det väldigt hårt medans det är väldigt skört på andra.
Botten av glaset går oftast inte sönder och ibland kan man få enbart sprickor i kanterna på glaset som kan vara lätta att laga och ibland inte.
Mitt eget glas har många sprickor, vissa ända ner till bottnen.
Men min bästa vän är limmet.
Det har alltid funnits där i form av människorna runt omkring mig, dom har limmat ihop mig gång på gång. Tänk om jag inte haft dom, då hade bara botten varit kvar.
Nu har jag ett nästan helt glas igen men med många limmade kanter och en del lim i botten, men det kommer att bli ett fint glas till slut.
Det kanske blir nästan som alla andras glas till slut som kanske är lite kantstött av alla motgångar som har hänt i livet.
Jag bygger och bygger och kommer att ha ett starkt glas!
Med fina mönster på, det vet jag att det kommer att ha för det är någonting som man kan lägga till efterhand ju.
Det ska bli fyllt med godis tillslut som är skapade av alla större roliga saker som man gör under tiden man blir starkare, resor och alla grymma moments som kommer att komma.
Kanske bilda en egen stor familj, kanske skaffa ett hus, läsa på högskolan och andra stora händelser.
Mitt eget vackra glas!!

Idag har jag en bra dag, min lillasyster har sovit hos mig sen i Tisdags.
Det är alltid kul trots att jag själv kan bli tokig på henne då hon. Lite lat kanske man kan säga och får lära sig att man kan göra saker för andra också ibland.
Antar att det kommer senare med ålder, jag kanske va lite sån när jag va i den åldern också.
Men det är i alla fall alltid kul att ha sällskap.
Man har ju haft sällskap en del på helgerna men inga som har sovit över, hade ju Jimpa här förståss som hade pyjamaskompis med mig.
Annars är det bara Moa.
Har ju sovit borta en stund själv också ibland.
Men tillbaks till min dag nu.
Jag och Moa gick upp vid 14 idag, ingen av oss förstod riktigt varför det kom sig att vi sov så jävla länge.
Så vi hoppade upp ur sängen och kollade på Cityakuten som börjar ungefär vid den tiden och käkade lite frukost, min vanliga är ju havregrynsgröt. I Love It!
Vi hoppade in och duschade och fixade iordning oss vilket tog ett tag.
Cityakuten slutade ju vid 15-tiden så vi tänkte att vi skulle bli klara till bussen som går 16:15 här ute men det va ju lättare sagt en gjort. Det blev att vi fick ta 16:50 bussen så vi va inne i stan vid 17-tiden.
Kändes jävligt sent.
Den första jag sprang på inne i stan va Marie, hon är ju jävligt trevlig men kan prata lite mycket ibland men det gick bra idag.
Sedan gick vi vidare.
Vi kollade Cubus lite grann och sådär, hämtade ut pengar och jag va förbi Cassels också och tittade på ett par nya pants som jag behöver.
Jag köpte ju nya i Lördags men ändå.
Sen gick vi emot Nolhaga för hon skulle möta upp sina flickvänner och jag tog bussen där ifrån, Monis ska ju vara på tjejkväll idag.
Efter att jag lämnat av lite saker hemma så skulle jag iväg till sparköp, och precis när jag såg affären så kom jag på att jag inte har köpt något snus. *Horfitta*
Fick traska in till stan igen, det kändes ju kul eftersom jag inte pallade att gå in till stan direkt.
Men det gick bra, gick förbi mitt ex tror jag. Va inte säker på om det va han men jag tror det. Såg det i sista sekund men va ju som sagt inte säker så jag sa inte hej.
Sen gick jag hem, gick förbi affären och fick köpt småsakerna som behövdes och sen så satte jag mig i soffan och satte på musiken igen.
Finns inget bättre än att bara sätta mig i soffan och lugna ner mig och bara höra.
Sen kom Coffe och vi har suttit och pratat och lite så, och nu väntar vi bara på att BB ska börja.

Min tatuering har ju nästan läkt klart, för fan va skönt det ska bli när den är färdigläkt eftersom då kan jag äntligen sola solarie igen. Nu får man sitta på morsans baksida i den riktiga solen.
Dock har jag inte varit där sen igår eftermiddag när jag kom hem ifrån IKEA.
Va ju där igår med min kontaktperson eftersom det saknades lite grejer i mitt nya hem.
Blev att jag hittade nästan allt.
Det fanns ju inga gardiner där, ett 10-tal typ som inte såg vidare bra ut alls så jag får kika in eco-hallen i Borås istället.
Jyst Rusta och Chilli hade ju tyvärr inget märkvärdig heller förutom en massa fula med en jävla massa mönster på, nej tack!
Ska försöka hitta mig ett par turkosa. Vill ha ett par som ska passa in till vardagsrummet när det är klart också.
Måste fortsätta att bestämma mig vilken färg jag ska välja mellan någon sorts grå eller vit kulör, den vita får inte vara för vit. Det finns ju en del att välja på menar jag.
Men i alla fall, jag fick handlat för 1200 kronor igår ungefär. Fick låna ca 140 kronor av mamma också, som jag fick godkänt av att jag fick låna lite mer men jag är glad att det inte blev mer faktiskt.

Imorgon blir det Gbg och jag ska träffa Nicke en stund och sedan Jimi kanske beroende på om jag pallar.
Sen blir det hem och chilla, jag älskar faktiskt att sova i min lägenhet och bara ta det lugnt.
Gillar inte att sova borta direkt utan jag tycker det är mer tryggt att sova hemma och vakna i sitt eget hem.
Ni som känner likadant förstår ju själva.

Skönt väder vi hade idag också, soligt och underbart. Dock blåsigt som fan vilket jag hatar.
Men nu ska jag fortsätta med min kväll framför tvn med Coffe grodish.

Ha en kanonhelg allihop!

underbara vår



RSS 2.0